Управління освіти, молоді та спорту

Дрес-код дня – вишиванка

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. Це наша національна гордість, український оберіг, що пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
16 травня в усіх закладах загальної середньої та позашкільної освіти нашої громади відзначали День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і всі школи замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки.
В акціях взяли участь не лише учні, але й вчителі та персонал шкіл. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні початкової школи читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою. Учні 5-11 класів брали участь у флешмобах та селфі-конкурсах на кращу вишиванку.
Лідери учнівського самоврядування ЗЗСО стали учасниками міського святкування Дня вишиванки.
До свято долучились і вихованці закладів позашкільної освіти: в Будинку творчості пройшов танцювальний флешмоб та перегляд відеороликів з даної тематики.
І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу. День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу, об’єднання українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *