Управління освіти, молоді та спорту

Навчання персоналу закладів загальної середньої та дошкільної освіти по впровадженню системи ХАССП

З метою підготовки та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції ХАССП в закладах освіти відповідно до плану Управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради 25 квітня в «Будинку Школяра» відбулось навчання персоналу (директори, завідувачі, кухарі, медпрацівники) закладів загальної середньої та дошкільної освіти у присутності інженера-технолога дитячого харчування ГЦЗ закладів освіти Гудзяк Л.Б.
До участі у навчанні було запрошено аудитора з харчової безпеки ТОВ «Консалтинг систем менеджемент груп» Керничну Ганну Василівну.
Учасників ознайомили з розробкою та впровадженням системи менеджменту безпечності харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 22000:2005 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь- яких організацій харчового ланцюга», Технічний стандарт ISO/TS 22002-2:2013 «Програми попередніх умов щодо безпечності продуктів харчування, Частина 2: Громадське харчування».
Кернична Г.В. ознайомила присутніх із законодавчими актами, які регулюють політику у сфері організації харчування у закладах освіти, дала роз’яснення про систему ХАССП та вимоги до її впровадження.
Розглянуті питання щодо управління документацією, аналізу з боку керівництва, забезпечення інформування, керування потенційними надзвичайними ситуаціями та аваріями, керування ресурсами, планування виготовлення продукції, управління виробництвом, загальних програм попередніх умов, спеціальних програм попередніх умов, опису продукту, блок-схем процесів виробництва продуктів, опису стадій процесів та заходів керування, аналізу небезпечних чинників тощо.
Кожен з учасників навчання отримав сертифікат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *