Управління освіти, молоді та спорту

Онлайн-зустріч з директорами та медичними сестрами закладів дошкільної освіти

27 травня 2021 року управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради проведено онлайн-зустріч з директорами та медичними сестрами закладів дошкільної освіти і гімназій, у складі яких є структурні підрозділи дошкільної освіти.
Інженер- технолог дитячого харчування управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради Лариса Гудзяк повідомила про суттєві зміни, які торкнулися організації харчування дітей відповідно до нової постанови КМУ №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», особливості організації харчування вихованців в закладах дошкільної освіти в літній період. Наголосила на дотриманні дітьми здорового способу харчування та зміні культури харчування.
Головний спеціаліст відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ДУГУ Держпродспоживслужби Оксана Войдевич роз’яснила як має відбуватися харчування дітей з особливими дієтичними потребами та лікувальне харчування, які необхідні для цього підтверджуючі документи, а також, способи інформування батьків про присутність алергенів в готових продуктах харчування. Наголосила на дотриманні працівниками харчоблоків санітарної гігієни, технології приготування страв для запобігання спалахів кишкових інфекцій в літній період.
Запрошений гість – медичний директор комунальної неприбуткової установи «Дунаєвецького центру ПМСД Дунаєвецької міської ради» Сергій Понцак проінформував учасників про можливість проведення вакцинації, етапи проходження згідно дорожньої карти, про види вакцини та її походження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *