Управління освіти, молоді та спорту

Онлайн-навчання з працівниками харчоблоків закладів загальної середньої освіти

20 січня 2021 року управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради проведено онлайн-навчання з працівниками харчоблоків закладів загальної середньої освіти. До участі у навчанні запрошено спеціаліста відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Войдевич О.В. та інженера-технолога дитячого харчування управління освіти Гудзяк Л.Б.
Темою навчання було «Зміни в законодавстві щодо організації харчування школярів в навчальних закладах освіти».
Войдевич О.В. повідомила про вимоги до харчування школярів відповідно до нового санітарного регламенту затвердженого наказом МОЗ №2205 від 25.09.2020 року. Наголосила на обмеження дітьми кількості солі та цукру в готових стравах, вимоги до харчових продуктів згідно регламенту та дотриманні працівниками харчоблоків правил санітарної гігієни. Акцентувала увагу на проведенні дезінфекції під час карантинних обмежень.
Гудзяк Л.Б. звернула увагу на дотримання працівниками харчоблоків технологічних процесів при приготуванні страв, уникнення перехресного забруднення шляхом правильної організації руху харчових продуктів, матеріалів та персоналу, а також наголосила на важливості споживання дітьми свіжих фруктів та овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *