Управління освіти, молоді та спорту

Стартувала акція «16 днів проти насильства»

25 листопада фахівці соціально-психологічних служб закладів загальної середньої освіти та дошкільних закладів об’єдналися спільною метою – розвиток толерантної особистості та створення безпечного освітнього середовища, вільного без насильства і булінгу. В акції «16 днів проти насилля», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня беруть участь всі освітні заклади Дунаєвецької міської ОТГ, адже проблема профілактики проявів булінгу, насилля та жорстокого поводження є як ніколи актуальною. Ми не можемо докорінно здолати насилля, але ми можемо сіяти в серця дітей добро і любов, щоб там не було місця для жорстокості і агресії… Практичні психологи та соціальні дошкільних закладів освіти організували та провели цікав профілактичні заходи з дошкільниками, спрямовані на формування якостей толерантного ставлення до інших, профілактику насилля та жорстокого поводження. Фахівці психологічних служб закладів загальної середньої освіти Дунаєвецької міської ради в рамках акції «16 днів проти насилля» продовжують організовувати загальношкільні, виховні, просвітницькі, профілактичні та розвивальні заходи, спрямовані на подолання жорстокого поводження в дитячих колективах, насилля в сім’ї, агресивності та прищеплення учням якостей доброти, толерантного ставлення до оточуючих, пропаганди здорового способу життя і гармонійного розвитку кожної особистості. Робота з попередження та подолання булінгу і насилля подається через організацію тренінгів з учнями, бесід, квестів, конкурсів малюнків, сюжетно-рольових ігор, корекційно-розвивальних занять, індивідуальних та групових консультацій з батьками та педагогами тощо.
Методичним кабінетом 31 жовтня було проведено тренінг «Стоп булінг і насилля в сім’ї» для практичних психологів, соціальних педагогів, класних керівників, педагогів-організаторів, метою якого стало вивчення алгоритму дії педагогів та вихователів під час виникнення ситуації булінгу або насилля в сім’ї.
Акція «16 днів проти насильства» продовжується, фахівці соціально-психологічних служб закладів освіти працюють над створенням безпечного освітнього середовища для усіх учасників освітнього процесу і закладу освіти дружнього до дитини, без булінгу, насилля і жорстокого поводження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *