Управління освіти, молоді та спорту

Всеукраїнська конференція «Освіта дітей з ментальними порушеннями. Права та проблеми»

25–26 березня 2019 року у м. Київ відбулась Друга щорічна Всеукраїнська конференція «Освіта дітей з ментальними порушеннями. Права та проблеми». У конференції взяли участь працівники КУ ДМР «Інклюзивно – ресурсного центру, в особі в.о. директора Хорошої М.В. та практичного психолога – Вишневської Н.П. Захід організовано Міжнародною громадською організацією «Дитина з майбутнім» та БО ВБФ «Альтернатива. Гармонія» за підтримки департаменту освіти КМДА.
25 березня – планерний день. У перший день учасники конференції виступили такі спікери: Олександр Вілкул, український політик, члена партії Опозиційний блок, Тетяна Симоненко, начальник відділу спеціальної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Оксана Сулима, начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг, Олена Скрипко, національний координатор програми «Батьки за раннє втручання в Україні», Лариса Татаринова, заступник директора-начальник відділу соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Солом’янського району м. Києва, Сьюзан Жилвасі, президент «Аутизм – Європа» (Угорщина), Єлизавета Цапенко, ДНЗ «Барвинок», Ірина Білецька, директор ІРЦ № 1, Голосіївський р-н, Мар’яна Онуфрик, голова правління ГО «Соціальна синергія», Сергій Курьянов, експерт з розвитку соціальних послуг проектного офісу при МСПУ, Проект «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE), юрист, Діна Тимошенко-Ушакова, директор Ірпінського Інклюзивно-ресурсного центру, Діна Шульженко, доктор психологічних наук, професор кафедри психокорекційної педагогіки Факультету спеціальної та інклюзивної освіти НПУ імені М.П. Драгоманова,Ірина Таран, вчитель початкових класів середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 128, м. Київ, Оксана Мусієнко, голова правління БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Альтернатива. Гармонія», Євгенія Панічевська, голова БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом», Інна Сергієнко, Консул «Аутизм-Європа», засновник МГО «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».
26 березня відбулись практичні секції. Практичні секції було проведено наступними спікерами:
Секція 1. Підлітки з аутизмом. Робота родини, планування, основні напрями навчання. Спікер: Панічевська Євгенія, голова БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом».
Секція 2. Зниження стрес факторів при перебуванні дитини з РАС в навчальних закладах. Сергієнко Інна, Консул «Аутизм-Європа», засновник МГО «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».
Секція 3. Аутизм в школі, що робити, коли в класі з’являється дитина з особливими освітніми потребами. Сергієнко Ірина, директор з розвитку МГО «Дитина з майбутнім.
Секція 4. Організація учбового процесу в умовах домашнього навчання та закладах освіти. Качановська І., дефектолог ДНЗ «Учбово-корекційний сад «Дитина з майбутнім».
Секція 5. Раннє розпізнавання проблеми аутизму в мовному аспекті і методи роботи логопеда з дитиною з аутизмом. Єндоренко О, логопед ДНЗ «Учбово-корекційний сад «Дитина з майбутнім».
Практичні секції відбувались паралельно, кожен з учасників конференції обирав секції за власним вибором. Представники ІРЦ взяли участь у проведені Сергієнко Інни, Консулу «Аутизм-Європа», засновником МГО «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» та Качановської Інги., дефектологом ДНЗ «Учбово-корекційний сад «Дитина з майбутнім».
Учасникам було вручено сертифікати «Другої Всеукраїнської конференції освіта дітей з ментальними порушеннями. Права та проблеми».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *