Управління освіти, молоді та спорту

Віддай свій час корисній справі

Волонтерська діяльність у закладах освіти нашої громади сьогодні набуває нового змісту і урізноманітнює форми своєї роботи.
Великий виховний потенціал містять учнівські соціальні проекти та доброчинні акції – участь у них сприяє формуванню потреби у творенні добра, допомоги соціально незахищеним, наповнює дозвілля змістовною корисною діяльністю, відволікає від шкідливих звичок, полегшує подолання різних адикцій і залежностей (у тому числі щодо комп’ютерних ігор, Інтернету, наркотичних засобів), формує соціальну компетентність і ціннісне ставлення до життя та здоров’я, до родини, до рідного міста чи села. Їхній виховний потенціал проявляється переважно з часом та у поліпшенні оцінних ставлень школярів і їхніх взаємин, а також у позитивній динаміці змін рис характеру і поведінки на краще.
В КЗ ДМР «Будинок творчості школяра» відбулась презентація волонтерських проектів. Кращі волонтерські проекти презентували учні Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Великожванчицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Миньковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лисецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Рахнівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, НВК».
Цікаві ідеї та справи, в яких концентровано відображаються і соціально-ціннісні установки, і високий творчий потенціал, і практичний досвід здійснення доброчинної діяльності переконують, що в нашій громаді сьогодні, зокрема, серед учнівської молоді, поширюється доброчинність, яка все більше набирає патріотичного звучання та ознак розвиненого волонтерського руху. Завдання педагогів – підтримати школярів у їхніх кращих просоціальних ініціативах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *