Управління освіти, молоді та спорту

Віртуальна співпраця активного учительства громади з Корпусом Миру США в Україні

Наразі продовжується співпраця представників фахової спільноти учителів англійської мови Центру професійного розвитку педагогічних працівників: Наталії Бойко, учителя англійської мови Іванковецької ЗОШ І-ІІІ ст.; Світлани Терепенчук, учителя англійської мови Рахнівської гімназії; Інни Люзняк, учителя англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №3; Марини Сметанюк, учителя англійської мови Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. №4 з Американським урядовим агентством «Корпус Миру США в Україні». Завдяки співпраці педагоги долучились до проєкту «Пілотна програма з віртуальної співпраці із Корпусом Миру США в Україні», який підтримується головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк. Цей проєкт курує та допомагає впроваджувати в Україні регіональний менеджер Корпусу Миру США Володимир Кондратюк.
Упродовж серпня відбулися зустрічі учителів англійської мови з провідним експертом з міжнародних проєктів та програм офісу міжнародних зв’язків Хмельницького національного університету – Вадимом Басистим. В результаті зустрічей команда активних та креативних педагогів розпочала планування своїх онлайн-зустрічей з волонтером Корпусу Миру – Білом Олсеном.
Оскільки за нових реалій ми все більше переходимо до дистанційного навчання в школі, співпраця із Білом Олсеном у рамкам його курсу фінансової грамотності сприятиме не лише вдосконаленню мовленнєвих навичок, але й розвитку критичного та креативного мислення здобувачів освіти. Волонтер пропонує учням та педагогам позитивні стратегії молодіжного розвитку, організацію шкільних занять, позакласних заходів та реалізацію громадських проєктів, спрямованих на активізацію участі молоді, навчання громадських ініціатив. Вони сприятимуть розвитку мовленнєвих навичок, навичок інформаційних технологій, підприємницької діяльності, лідерства та громадянської свідомості. Крім того, Біл Олсен, приймаючи участь в уроках, як носій англійської мови, буде цікавим співрозмовником як для учнів, так і для педагогів, що сприятиме підвищенню їх рівня професійної підготовки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *