Управління освіти, молоді та спорту

«Ефективне управління освітою в ОТГ»

25 квітня 2017 р. управлінням освіти Дунаєвецької міської ради, спільно із Шведсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні», Міністерством освіти і науки України та за експертної підтримки департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації було проведено семінар-тренінг «Ефективне управління освітою в ОТГ» для представників регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти.
В роботі семінару прийняли участь: Посол Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом, заступник Міністра освіти і науки України Хобзей Павло Кузьмович, директор департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Фасоля Олег Іванович, експерт Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сеїтосманов, деректор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА Палійчук Оксана Михайлівна, заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації – Олійник Валерій Цезарович перший заступник голови Хмельницької обласної ради – Андрійчук Неоніла В’ячеславівна,.
На своїй зустрічі учасники зазначили, що одним з головних напрямів діяльності Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» є підтримка ефективного управління освітою в ОТГ. В рамках діяльності проекту, бенефіціаром якого є Міністерство освіти і науки України було застосовано підхід апробації міжнародних практик в управлінській діяльності об’єднаних територіальних громад у сфері освіти.
В грудні 2016 року, проект спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА і Дунаєвецькою об’єднаною територіальною громадою створив першу спеціалізовану онлайн платформу «Кращі практики управління освітою» на базі управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради. Станом на сьогодні, ресурс наповнюється успішними кейсами і прикладами рішень щодо управління освітою в громадах із усіх областей України. Одними з перших таких практик були напрацювання управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради – це порядок створення управління освіти, організація підвезення школярів, створення та робота методичного кабінету, оптимізація мережі та план оптимізації.
На семінарі, який відбувся 25 квітня, презентували та запустили сервіс цього онлайн ресурсу для громад України.
Після закінчення семінару-тренінгу делегація відвідала Будинок творчості школярів де відбулася зустріч зі школярами та керівниками гуртків, які презентували вироби зроблені вихованцями гуртків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *