Управління освіти, молоді та спорту

Нарада з працівниками харчоблоків та медперсоналом закладів освіти Дунаєвецької міської ради

29 березня 2023 року управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради проведено навчання з працівниками харчоблоків щодо вимог до організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти за участі Войдевич О.В., головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та Стиран В.О., головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янець-Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.
Інженер-технолог дитячого харчування управління освіти, молоді та спорту Чернишенко В.М. звернула увагу на дотримання норм харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, наголосила на веденні відповідної документації та журналів обліку.
Войдевич О.В. повідомила про вимоги до харчування школярів відповідно до постанови КМУ № 305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Наголосила на обмеження дітьми кількості солі та цукру в готових стравах та акцентувала увагу на правильному складанні перспективного 4-тижневего сезонного меню.
Стиран В.О. проінформував присутніх про необхідність вдосконалення системи ХАССП в закладах освіти, особливу увагу звернув на дотриманні гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у закладах освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *