Управління освіти, молоді та спорту

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, розміру очікуваної вартості предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи (код за ДК 021:2015: 03220000-9) — Буряк, морква, цибуля, капуста рання, капуста пізня, баклажани, перець солодкий, корінь хрону, корінь селери, помідори, огірок, кабачки, часник, квасоля, яблука, груша, лимони, апельсини, банани, цибуля зелена, кріп листя, петрушка листя».
1. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Найменування товару Одиниця виміру К-сть Технічні, якісні характеристики товару
Буряк кг 5035 Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Розмір коренеплоду з найбільшим поперечним діаметром не менше 7 см., першого сорту. Без ГМО.
Морква кг 6198 Овочі повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, непророслими, незів’ялими, Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром не менше 3,0 см., довжиною не менше 7,0 см., першого сорту. Без ГМО.
Цибуля кг 4964 Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень. Розмір цибулини за поперечним діаметром не менше 4,0 см., першого сорту. Без ГМО.
Капуста рання кг 3210 Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками.  Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше 3,0 см. Маса зачищеної головки не менше 0,3 кг. Без ГМО.
Капуста пізня кг 10024 Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше 3,0 см. Маса зачищеної головки не менше 0,3 кг, першого сорту. Без ГМО.
Баклажани кг 729 Баклажани свіжі.

Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, нев’ялі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, технічного ступеня стиглості, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою.

М’якуш плода пружний, без пустот, насіннєве гніздо з недорозвиненим білим насінням; забарвлення м’якуша — зеленувате, на краях, біле.

Розмір плодів, не менше:

а) для сортів подовженої форми (довжина без плодоніжки) 10 см;

б) для сортів іншої форми (найбільший поперечний діаметр) 5 см.

Без ГМО.

Перець солодкий кг 1234 Плоди свіжі, чисті, цілі, здорові, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою, солодкі з легкою гостротою.

Розмір плодів, не менше, для:

– сортів подовженої форми (довжина без плодоніжки) – 6,0 см;

– сортів округлої форми (найбільший поперечний діаметр) – 4,0 см.

Без ГМО.

Корінь хрону кг 506 Корінь хрону свіжий, щільний, чистий, здоровий, без механічних пошкоджень, без бічних корінців, листя обрізане на рівні кореневої шийки. Довжина коріння не менше 20 см, діаметр коріння по найбільшому поперечному перерізу не менше 2 см. Без ГМО.
Корінь селери кг 909 Середня маса одного коренеплоду близько 400 г. Зовнішній вигляд – округлої і овальної форми з білою м’якоттю і вона зберігає всі свої властивості навіть після термообробки. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвленням, без бадилля, без ознак загнивання Без стороннього запаху і присмаку. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Пакування в сітчастих мішках. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО.
Помідора кг 3415 Овочі повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими, не тріснуті, не пошкоджені. Розмір плодів за найбільшим поперечним діаметром не менше 3,0 см, зрілість – рожева або червона. Без ГМО.
Огірок кг 3860 Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою, одного ботанічного і товарного сорту в партії поставки, однакові за формою, розміром і забарвленням в партії поставки.

Допускаються злегка вигнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків (вгнутість не більше ніж 0,2). Розмір плодів за поперечним діаметром не більше 5,5 см. М’якоть плоду щільна, з недорозвиненим водянистим насінням. Без ГМО.

Кабачки кг 1212 Зовнішній вигляд – свіжі, незів’ялі, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистими без плям, здорові, достатньої зрілості, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, з типовою для ботанічного сорту формою та забарвленням, без тріщин, без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Смак та запах – властивий даному ботанічному сорту. Не допускаються плоди із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.
Часник кг 331 Цибулини визрілі, тверді, щільні, здорові, чисті, цілі, непророслі, за формою і забарвленням типові для ботанічного сорту, з сухими покритими лусками, з обрізаною стрілкою. Розмір цибулини за поперечним діаметром не менше 3,0 см. Без ГМО.
Квасоля кг 1181 Квасоля повинна бути у здоровому стані, не зіпріла, без пошкоджень шкідниками. Повинна мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, пліснявого, стороннього запаху). Колір, властивий здоровому зерну відповідного типу. Без ГМО.
Яблука кг 5320 Яблука повинні бути свіжі, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, зрілі, середніх-великих розмірів. Без ГМО.
Груша кг 1018 Груша свіжа. Зовнішній вигляд: відбірні плоди, визрілі, середнього розміру, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, здорові, з плодоніжкою чи без, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, придатної твердості, не повинні мати не зарубцьованих тріщин, можливі дефекти, які суттєво не впливають на характеристики якості. Не ушкоджені шкідниками та хворобами, не можуть бути гнилими, зів’ялими, на розрізі недопустима цвіль та ушкодження. Смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО.
Лимон кг 731 Плоди лимонів повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ознак гнилі, І і ІІ категорії. Без ГМО.
Апельсин кг 6400 Апельсини повинні бути свіжі, помаранчевого кольору, зрілі, без ознак гнилі, солодкі, сорт вищий, соковиті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Без ГМО.
Банани кг 6545 Банани повинні бути свіжі, без ознак гнилі, десертні стиглі, клас екстра або 1-й, повинні бути жовтого кольору, без механічних пошкоджень, без сторонніх присмаків та запахів. Без ГМО.
Цибуля зелена кг 252 Свіжа, зріла, чиста, здорова, ціла, без перевищеного вмісту хімічних речовин, суха, не поросла. Не допускається цибуля підморожена, що загнила, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.
Кріп листя кг 134 Свіжий, зрілий, чистий, здоровий, цілий, без перевищеного вмісту хімічних речовин, сухий, не порослий. Не допускається кріп підморожений, що загнив, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Без ГМО.
Петрушка листя кг 188 Свіжа, зріла, чиста, здорова, ціла, без перевищеного вмісту хімічних речовин, суха, не поросла. Не допускається петрушка підморожена, що загнила, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Без ГМО.

2. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи (код за ДК 021:2015: 03220000-9) — Буряк, морква, цибуля, капуста рання, капуста пізня, баклажани, перець солодкий, корінь хрону, корінь селери, помідори, огірок, кабачки, часник, квасоля, яблука, груша, лимони, апельсини, банани, цибуля зелена, кріп листя, петрушка листя» сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
3. Очікувана вартість предмета закупівлі:
2 464 714,70 гривень.
4. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Очікувана вартість предмета закупівлі сформована на підставі самостійного аналізу цін на аналогічні за технічними характеристиками товари через мережу Інтернет та відповідає розміру бюджетного призначення.
5. Процедура закупівлі:
Відкриті торги з особливостями по предмету закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи (код за ДК 021:2015: 03220000-9) — Буряк, морква, цибуля, капуста рання, капуста пізня, баклажани, перець солодкий, корінь хрону, корінь селери, помідори, огірок, кабачки, часник, квасоля, яблука, груша, лимони, апельсини, банани, цибуля зелена, кріп листя, петрушка листя», доступно за відповідним посиланням: UA-2022-12-22-007098-a

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *