Управління освіти, молоді та спорту

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».
На підставі розрахунку Потреби в коштах на оплату продуктів харчування на 2022 рік управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради.
1. Предмет закупівлі за кодом ДК 021:2015 – 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Лот 1 – Буряк, морква, цибуля, капуста рання, капуста пізня, баклажани, перець солодкий, корінь хрону, корінь селери, помідори, огірок, кабачки, часник, квасоля, яблука, груша, лимони, апельсини, банани, цибуля зелена, кріп листя, петрушка листя; Лот 2 – Полуниця, черешня, вишня, малина).
Номенклатурна позиція: ДК 021:2015 – 03221111-7 – Буряк; 03221112-4 – Морква; 03221113-1 – Цибуля; 03221410-3 – Капуста качанна; 03221410-3 – Капуста качанна; 03221200-8 – Плодові овочі; 03221230-7 – Перець овочевий; 03221110-0 – Коренеплідні овочі; 03221110-0 – Коренеплідні овочі; 03221240-0 – Помідори; 03221270-9 – Огірки; 03221250-3 – Кабачки; 03221110-0 – Коренеплідні овочі; 03221210-1 – Квасоля; 03222321-9 – Яблука; 03222322-6 – Груші; 03222210-8 – Лимони; 03222220-1 – Апельсини; 03222111-4 – Банани; 03221300-9 – Листкові овочі; 03221300-9 – Листкові овочі; 03222314-7 – Малина на 2022 рік.
2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-09-019316-c
3. Відкриті торги.
4. Очікувана вартість закупівлі: 1 423 233 грн. з ПДВ.
5. Обсяги закупівлі, технічні, якісні характеристики товару:

Найменування товару Кількість, кг Технічні, якісні характеристики товару
Буряк 5050 Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Розмір коренеплоду з найбільшим поперечним діаметром не менше 7 см., першого сорту. Без ГМО.
Морква 5044 Овочі повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, непророслими, незів’ялими, Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром не менше 3,0 см., довжиною не менше 7,0 см., першого сорту. Без ГМО.
Цибуля 4400 Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень. Розмір цибулини за поперечним діаметром не менше 4,0 см., першого сорту. Без ГМО.
Капуста рання 2745 Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками.  Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше 3,0 см. Маса зачищеної головки не менше 0,3 кг. Без ГМО.
Капуста пізня 9650 Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше 3,0 см. Маса зачищеної головки не менше 0,3 кг, першого сорту. Без ГМО.
Баклажани 1120 Баклажани свіжі.

Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, нев’ялі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, технічного ступеня стиглості, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою.

М’якуш плода пружний, без пустот, насіннєве гніздо з недорозвиненим білим насінням; забарвлення м’якуша — зеленувате, на краях, біле.

Розмір плодів, не менше:

а) для сортів подовженої форми (довжина без плодоніжки) 10 см;

б) для сортів іншої форми (найбільший поперечний діаметр) 5 см.

Без ГМО.

Перець солодкий 1980 Плоди свіжі, чисті, цілі, здорові, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою, солодкі з легкою гостротою.

Розмір плодів, не менше, для:

– сортів подовженої форми (довжина без плодоніжки) – 6,0 см;

– сортів округлої форми (найбільший поперечний діаметр) – 4,0 см.

Без ГМО.

Корінь хрону 123 Корінь хрону свіжий, щільний, чистий, здоровий, без механічних пошкоджень, без бічних корінців, листя обрізане на рівні кореневої шийки. Довжина коріння не менше 20 см, діаметр коріння по найбільшому поперечному перерізу не менше 2 см. Без ГМО.
Корінь селери 1390 Середня маса одного коренеплоду близько 400 г. Зовнішній вигляд – округлої і овальної форми з білою м’якоттю і вона зберігає всі свої властивості навіть після термообробки. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвленням, без бадилля, без ознак загнивання Без стороннього запаху і присмаку. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Пакування в сітчастих мішках. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО.
Помідора 3030 Овочі повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими, не тріснуті, не пошкоджені. Розмір плодів за найбільшим поперечним діаметром не менше 3,0 см, зрілість – рожева або червона. Без ГМО.
Огірок 3030 Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою, одного ботанічного і товарного сорту в партії поставки, однакові за формою, розміром і забарвленням в партії поставки.

Допускаються злегка вигнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків (вгнутість не більше ніж 0,2). Розмір плодів за поперечним діаметром не більше 5,5 см. М’якоть плоду щільна, з недорозвиненим водянистим насінням. Без ГМО.

Кабачки 2146 Зовнішній вигляд – свіжі, незів’ялі, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чистими без плям, здорові, достатньої зрілості, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, з типовою для ботанічного сорту формою та забарвленням, без тріщин, без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Смак та запах – властивий даному ботанічному сорту. Не допускаються плоди із гниллю та сторонніми запахами. Без ГМО.
Часник 255 Цибулини визрілі, тверді, щільні, здорові, чисті, цілі, непророслі, за формою і забарвленням типові для ботанічного сорту, з сухими покритими лусками, з обрізаною стрілкою. Розмір цибулини за поперечним діаметром не менше 3,0 см. Без ГМО.
Квасоля 965 Квасоля повинна бути у здоровому стані, не зіпріла, без пошкоджень шкідниками. Повинна мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, пліснявого, стороннього запаху). Колір, властивий здоровому зерну відповідного типу. Без ГМО.
Яблука 5300 Яблука повинні бути свіжі, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, зрілі, середніх-великих розмірів. Без ГМО.
Груша 500 Груша свіжа. Зовнішній вигляд: відбірні плоди, визрілі, середнього розміру, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, здорові, з плодоніжкою чи без, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, придатної твердості, не повинні мати не зарубцьованих тріщин, можливі дефекти, які суттєво не впливають на характеристики якості. Не ушкоджені шкідниками та хворобами, не можуть бути гнилими, зів’ялими, на розрізі недопустима цвіль та ушкодження. Смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України. Без ГМО.
Лимон 565 Плоди лимонів повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ознак гнилі, І і ІІ категорії. Без ГМО.
Апельсин 5050 Апельсини повинні бути свіжі, помаранчевого кольору, зрілі, без ознак гнилі, солодкі, сорт вищий, соковиті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Без ГМО.
Банани 4400 Банани повинні бути свіжі, без ознак гнилі, десертні стиглі, клас екстра або 1-й, повинні бути жовтого кольору, без механічних пошкоджень, без сторонніх присмаків та запахів. Без ГМО.
Цибуля зелена 715 Свіжа, зріла, чиста, здорова, ціла, без перевищеного вмісту хімічних речовин, суха, не поросла. Не допускається цибуля підморожена, що загнила, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту.
Кріп листя 80 Свіжий, зрілий, чистий, здоровий, цілий, без перевищеного вмісту хімічних речовин, сухий, не порослий. Не допускається кріп підморожений, що загнив, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Без ГМО.
Петрушка листя 461 Свіжа, зріла, чиста, здорова, ціла, без перевищеного вмісту хімічних речовин, суха, не поросла. Не допускається петрушка підморожена, що загнила, із стороннім запахом. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Без ГМО.
Полуниця 265 Ягоди свіжі врожаю 2022 року, вирощені в природних умовах.

Зовнішній вигляд: чисті, свіжі, зрілі та однорідні по стиглості, типової для даного сорту форми і забарвлення, цілі, здорові, не зів’ялі, без ознак гнилі, без пошкоджень шкідниками та хворобами, без перевищеного вмісту хімічних речовин.

Запах, колір, смак залежно від особливостей ботанічного сорту, не кислі, без зайвої вологості, без стороннього запаху і присмаку, середнього та великого розміру. Фасування в лотках або ящиках, не більше 5 кг.

Черешня 200
Вишня 155
Малина 265

6. Строк поставки – з дати підписання договору по 31 грудня 2022 року;
7. Якість товару повинна відповідати чинним вимогам Держстандартів ДСТУ та ТУ Постачальник гарантує якість товару, згідно медико-технічних вимог, яка повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар.
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якісті харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-V, «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», від 15.08.2006 р. №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 01.06.2005 № 242/329
«Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» від 06.09.2005 № 2809-15 зі змінами, «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-ІІІ, іншим нормативно-правовим актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *