Управління освіти, молоді та спорту

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, розміру очікуваної вартості предмета закупівлі «Оброблені фрукти та овочі (код за ДК 021:2015: 15330000-0) — Лот 1 – сочевиця, томатна паста, солені помідори, солені огірки, горох заморожений зелений, горох колотий; Лот 2 – курага, сухофрукти, чорнослив, родзинки, шипшина суха, горіх ядро».
1. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

з/п

Найменування товару К-сть Од. виміру Технічні, якісні характеристики товару Споживча тара
По Лоту 1
1 Сочевиця 902 кг. Крупнонасіннева сочевиця, насіння повинно бути у здоровому стані, не зіпріле та без теплового пошкодження під час сушіння, чисте, не роздавлене, не пошкоджене шкідниками та хворобами. Смак без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий, без затхлого, пліснявого запаху. Без ГМО, товар повинен відповідати ГОСТу.  
2 Томатна паста 1276 кг. Консистенція однорідна, густа, перетерта маса, без не протертих шматочків. Смак та запах характерні томатній пасті, без сторонніх присмаків та запахів. За мікробіологічними показниками повинні відповідати вимогам промислової стерильності. Гатунок вищий. тара 0,460 – 0,500 гр.
3 Солені помідори 2750 кг. Помідори солоні – врожаю 2022 року, повинні бути середнього розміру, достатньої зрілості, помідори солоні повинні бути однорідними за розміром, цілими, різноманітними за формою, але не потворними, без плодоніжки, не зморщеними, без тріщин. Плоди на дотик тверді, м’якоть у зелених і бурих помідорів щільна, у червоних -рихла. Смак солонувато – кислий з присмаком доданих спецій без стороннього запаху. Розсіл майже прозорий, допускається трішки мутнуватий, з вмістом 3-8% кухонної солі і загальної кислотністю 0,7-2,0%. Сторонні домішки не дозволяються. Фасування в поліетиленових відрах з закритою поверхнею. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО, без додавання оцту. тара 3,0 л. або 3000 г
4 Солені огірки 3958 кг. Огірки солоні – врожаю 2022 року, повинні бути середнього розміру, достатньої зрілості, доброякісні солоні огірки приємного солонувато-кислого смаку, з присмаком доданих прянощів, без стороннього запаху. На дотик міцні, не зморщені; м’якоть щільна, повністю просочена розсолом; при розкусуванні хрумтять на зубах. Колір огірків зеленувато-оливковий. Розсіл прозорий або злегка помутнілий, приємного аромату і солонувато – кислого смаку. Сторонні домішки не дозволяються. Не допускаються солоні огірки в брудній, оцинкованій, мідній посудині, загнилі, запліснявілі, затхлі, роздавлені, з тягучим, запліснявілим і забрудненим розсолом, з сторонніми запахом і присмаком. Фасування в поліетиленових відрах з закритою поверхнею. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО, без додавання оцту. тара 3,0 л. або 3000 г
5 Горох заморожений зелений 2160 кг. Плоди повинні бути зрілі, стиглі, чисті без стручків, без інших сторонніх домішок, без залишків льоду, без механічного пошкодження та пошкодження сільськогосподарськими шкідниками. Смак та запах притаманний даному виду, без стороннього запаху та присмаку. Колір однорідний.  
6 Горох колотий 3457 кг. Без сторонніх запахів, властивий гороховим крупам не затхлий, не пліснявий. Без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.  
По Лоту 2
1 Курага 571 кг. Курага (абрикос сушений, половинки плодів різані), групи Б, вищого сорту.

Зовнішній вигляд і форма: половинки плодів правильної круглої чи овальної форми із злегка завернутими краями, одного виду, з непошкодженою шкірочкою, плоди не злипаються при натисканні. Смак і запах властивий фруктам даного виду, без сторонніх присмаків та запаху. Допускається легкий запах сірчистого ангідриду. Колір однорідний, від світло-жовтого до помаранчево-червоного, яскравий, властивий помологічному сорту. Плоди можуть мати ділянки, які відрізняються по кольору від основного тону, площа яких не повинна перевищувати 1/8 поверхні плода. Масова частка вологи не більше 20%.

Не допускаються мінеральні домішки, які відчуваються органолептично, металодомішки та інші сторонні домішки, плоди загнилі, горілі, відходи, комахи-шкідники, їх личинки та лялечки. Сухофрукти не повинні містити ознак спиртового бродіння і плісняви, що видно неозброєним оком.

Гофровані ящики масою нетто не більше 5 кг.
2 Сухофрукти 1333 кг. Суміш фруктів: яблук, груш, абрикос , персик (компотна суміш) повинна бути сухою без зайвих домішок, цвілі та ушкоджень шкідниками. Без стороннього запаху, не затхлий, не пліснявий, 2022 року врожаю. Гофровані ящики масою нетто не більше 5 кг.
3 Чорнослив 572 кг. Чорнослив повинен бути солодкий, без кісточок, без сторонніх запахів, без грудкування, смак властивий фруктам даного виду. Ґатунок вищий або перший, 2022 року врожаю. Гофровані ящики масою нетто не більше 5 кг.
4 Родзинки 685 кг. Родзинки (виноград білий сушений) мають бути у вигляді маси ягід з винограду одного виду, сипучі, без грудкування, ягоди без плодоніжок. Смак солодкий, або солодко-кислий. Сторонні присмаки і запахи не допускаються. Не допускається пліснява. Гофровані ящики масою нетто не більше 5 кг.
5. Шипшина суха 731 кг. Плоди шипшини сушеніцілі, сухі (висушені природнім шляхом), не пересушені. Колір – червоний або темно-червоний, з кісточками. Без шкідників, механічних пошкоджень (теплового пошкодження) та сторонніх домішок. Смак і запах: властивий плодам шипшини без стороннього смаку і запаху, 2022 року врожаю. Поставляється у споживчій тарі. Без ГМО.  
6. Горіх ядро 618 кг. Горіхи волоські очищенні – сухі, не гіркі, ядра горіхів очищені від шкарлупи, без домішок, без смаку плісняви, без цвілі. Смак та запах – натуральні, властиві даному виду, без стороннього смаку та запаху. Фасовані у мішках від 1 кг до 10 кг. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Без ГМО. На момент поставки термін придатності до споживання кожної окремої партії товару має бути не меншим, ніж 80% від нормативного терміну придатності до споживання, починаючи з дня отримання кожної окремої партії товару  

2. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі «Оброблені фрукти та овочі (код за ДК 021:2015: 15330000-0) — Лот 1 – сочевиця, томатна паста, солені помідори, солені огірки, горох заморожений зелений, горох колотий; Лот 2 – курага, сухофрукти, чорнослив, родзинки, шипшина суха, горіх ядро» сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
3. Очікувана вартість предмета закупівлі:
1 938 171,00 гривень.
4. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Очікувана вартість предмета закупівлі сформована на підставі самостійного аналізу цін на аналогічні за технічними характеристиками товари через мережу Інтернет та відповідає розміру бюджетного призначення.
5. Процедура закупівлі:
Відкриті торги з особливостями по предмету закупівлі «Оброблені фрукти та овочі (код за ДК 021:2015: 15330000-0) — Лот 1 – сочевиця, томатна паста, солені помідори, солені огірки, горох заморожений зелений, горох колотий; Лот 2 – курага, сухофрукти, чорнослив, родзинки, шипшина суха, горіх ядро», доступно за відповідним посиланням: UA-2022-12-26-015410-a

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *