Управління освіти, молоді та спорту

Оподаткування репетиторських послуг

За ініціативи начальника Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк, спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради розроблено графік навчань педагогічних працівників міських закладів загальної середньої освіти тонкощам оподаткування репетиторських послуг.
З цією метою уже проведено зустріч з педагогами Дунаєвецькоого НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» та Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 4, на яких обговорено актуальні питання оподаткування надання репетиторських послуг.
У ході діалогу розглянуто також механізм реєстрації приватних підприємців за групами спрощеної системи оподаткування, систему видачі та застосування електронних ключів, роботу з програмними реєстраторами розрахункових операцій та місцеві податки.
Зокрема обговорено новації Закону 2464, відповідно до якого з 1 січня 2021 року фізичні особи – підприємці, у тому числі ФОП – які обрали спрощену систему оподаткування та особи які провадять незалежну професійну діяльність та отримують доходи від цієї діяльності, які мають основне місце роботи, звільняються від сплати за себе єдиного внеску за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.
Що стосується послуг вчителів-репетиторів, якими користується більшість батьків, то дохід, отриманий за результатами такої діяльності підлягає обов’язковому декларуванню.
Зокрема, податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік викладач-репетитор подає до 1 травня 2021 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору, зазначену в річній податковій декларації такий викладач-репетитор самостійно сплачує до 1 серпня 2021 року.
Також за бажанням, викладач – репетитор може здійснити державну реєстрацію та проводити діяльність як фізична особа-підприємець. Переваги ФОП: трудовий стаж, офіційна довідка про доходи, та ін. Зареєструвати ФОП може кожен громадянин, який досягнув 16 років і має офіційно зареєстроване місце проживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *