Управління освіти, молоді та спорту

ЧЕРГОВА ПЕРЕМОГА НАШОЇ ГРОМАДИ

В рамках реалізації проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкої України» консорціум громадських організацій (Екоклуб, Екодія, Energy Act For Ukraine Foundation, RePower Ukraine) відібрав 14 громад, в яких встановлять об’єкти відновлюваної енергетики – сонячні електростанції (СЕС).
До переліку переможців увійшла і Дунаєвецька територіальна громада з проєктом встановлення гібридної сонячної електростанції на даху Дунаєвецького ліцею №1.
Відновлювана енергетика вже тривалий час є світовим трендом, адже дозволяє не лише заміщувати природний газ, але й вирішувати екологічні проблеми. Особливої актуальності використання відновлюваних джерел енергії набуло в умовах війни, адже їх використання забезпечує автономність та енергетичну незалежність від централізованих мереж.
Довідково: до відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) відноситься енергія сонячна, вітрова, аеротермальна, геотермальна, гідротермальна, гідроенергія, енергія біомаси, газу з органічних відходів, газу каналізаційно-очисних станцій та біогазів.
Сьогодні, відбулась перша організаційна зустріч з експертною командою Energy Act For Ukraine Foundation в рамках проєкту «Відновлювані джерела енергії для стійкої України».
Про наступні кроки реалізації проєкту будемо повідомляти додатково.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *