Управління освіти, молоді та спорту

Акція «16 днів проти насилля»

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників.
ЗЗСО Дунаєвецької міської ОТГ також приєдналися до проведення щорічної акції. Педагогічними працівниками, в тому числі соціальними педагогами, практичними психологами щодо профілактичної та роз’яснювальної роботи з метою запобігання насильства проведено такі форми роботи: тренінги, інформаційні дайджести, анкетування на виявлення насильства в сім’ї та школі, флешмоби, круглі столи, міні конференції, перегляди відеороликів, бесіди, розповсюдження інформаційних буклетів.
Мета проведення акції «16 днів без насильства» – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, та не залишайте їх у біді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *