Управління освіти, молоді та спорту

БЕРЕЖИ СВОЇ КРИЛА, ДОШКІЛЛЯ!

Шановану освітянську спільноту едкемперів та едкемперок 25 травня гостинно приймали у межах спеціальної (не)конференції «EdCamp in a Box 8.0 – Повірмо. Перемагаймо. Підтримуймо» mini EdCamp DUNAIVTSI PRESCHOOL на тему «Бережи свої крила, дошкілля!».
На нашу ПОДІЮ злетілося багато “білих ворон” – небайдужих освітян з усіх куточків України: Кривого Рогу, Запоріжжя, Києва, Чернівців, Шепетівки, Славути, Нетішина, Кам’янець-Подільського, Хмельницького. Будь які інновації в освіті неможливі без керівників, що їх підтримують. З вітальним словом до присутніх звернулась Веліна Заяць, міський голова, очільниця платформи «Якісна освіта в ОТГ» та Інна Ісакова – начальниця управління освіти, молоді та спорту ДМР.
Під час (не)конференції учасники мали змогу в режимі нон-стоп: відвідати експертні сесії та сесії педагогічного досвіду, особливу сесію від Особливого десанту EdCamp Ukraine «Повірмо, перемагаймо, підтримуймо: як створити спільноту, що є стійкою» (спікери: Наталія Зима, Ганна Кузь), виділити час для Speed Geeking, знайомств, налагодження корисних контактів, поспілкуватися за чашкою кави або чаю з колєжанками і впевнитися, яка ж надзвичайна подія mini-EdCamp DUNAIVTSI PRESCHOOL! До уваги запрошених пропонувалися креативні активності: ІгроБум, лотерея щасливих місць, партнерський мистецький шоурум від Центру позашкільної освіти, приз ХештегГерой за найактивнішу участь у соцмережах за висвітлення нашої Події; Окремою локацією ознаменувався веселий благодійний шарварок, де кожен з гостей мав змогу придбати патріотичний сувенір на згадку про ПОДІЮ, зробивши посильний внесок. Таким чином вдалося зібрати суму у кількості 3800 гривень, які вже передані на підтримку та потреби ЗСУ.
Платформою для проведення заходу став Дунаєвецький заклад дошкільної освіти №3 «Берізка». Фінансування та матеріальне забезпечення регіональної події відбулося завдяки подачі організаційним комітетом ще у жовтні 2023 року заявки на грант від громадської організації EdCamp, проходження відбору, онлайн-співбесіди, розгляду та затвердження тематики та програми заходу. Таким чином вдалося залучити грошову допомогу у розмірі 30 000 гривень бюджету та Коробку з повним друкованим набором матеріалів, а також консультативну допомогу щодо організаційних моментів.
Регіональна (не)конференція міні-EdCamp за програмою «EdCamp in a Box 8.0. Повірмо. Перемагаймо. Підтримуймо» відбулася за сприяння широкого державного партнерського кола: Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти України, Українського інституту розвитку освіти. Міжнародної підтримки: дитячого фонду ООН Юнісеф в Україні, інформаційної й методичної підтримки національної платформи можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay», державно-громадської освітньої платформи «ПОВІР», програми соціально-емоційного та етичного навчання, порталу Нова Українська Школа, Медіагрупи Накипіло, медіаспільноти «Файне місто», піар-агенції SpinUs PR Agency.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *