Управління освіти, молоді та спорту

«Виховання громадянина-патріота засобами соціально-психологічної просвіти»

26 квітня 2018 року на базі Дунаєвецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» було організоване чергове заняття «Школи молодого практичного психолога і соціального педагога». Темою даного заняття стало «Виховання громадянина-патріота засобами соціально-психологічної просвіти». На занятті були присутні молоді фахівці соціально-психологічної служби Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. (Дунаєвецька селищна ОТГ), Голозубинецької ЗОШ І-ІІІ ст., Миньковецької ЗОШ І-ІІІ ст., Нестеровецької ЗОШ І-ІІІ ст., Міцівецької ЗОШ І-ІІ ст., Рудської ЗОШ І-ІІ ст., а також керівник ШМП Сутковецька Т.Д. та методист МК Жучковська В.І.
Питання, які розглядались на занятті стосувались актуальності роботи практичного психолога та соціального педагога в напрямку громадянського і патріотичного виховання пдростаючого покоління. Про те, як правильно організувати форми і зміст роботи фахівця ПС служби, які спрямовані на формування у свідомості дитини таких понять, як громадянстький обов’язок, патріотизм, національне виховання розповіла Сутковецька Т.Д.
Практичний блок заняття включав проведення заняття тренінгового заняття на тему «Вчимося жити разом», яке являло собою комплекс вправ для організації роботи з учнями-переселенцями, дітьми учасників АТО і їх однокласниками. Із роллю тренера успішно впоралась соціальний педагог Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 та Міцівецької ЗОШ І-ІІІ ст. Ткачук Т.В.
Родзинкою заняття став практикум із створення леп-бука на патріотичну тематику. Такий вид роботи можна впевнено використовувати при організації роботи з молодшими школярами.
Проведення такої форми роботи в черговий раз довело, що молодим педагогам потрібна не лише допомога в організації своєї роботи, а вони і самі можуть поділитись досвідом за представленої тематики і обговорити проблеми, які виникають в роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *