Управління освіти, молоді та спорту

Нормативно-правове забезпечення при організації харчування в закладах освіти

3 січня 2020 року відбулось навчання працівників харчоблоків та медичних сестер навчальних закладів освіти. Тема навчання «Нормативно-правове забезпечення при організації харчування в закладах освіти». Участь в заході взяли Наталя Костриба, начальник відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дунаєвецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Лариса Гудзяк, інженер-технолог дитячого харчування Управління освіти, молоді та спорт Дунаєвецької міської ради.
Наталя Костриба висвітлила питання про раціональне харчування дітей та дотримання норм харчування в закладах освіти згідно Постанови КМУ від 22 листопада 2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Повідомила про Указ президента України «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей» від 7 грудня 2019 року №894/2019, в якому вказується на посилення контролю за організацією харчування у закладах освіти, достатньою кількістю якісних харчових продуктів, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів тощо. Нагадала присутнім про важливість білків, жирів, вуглеводів в денному раціоні дітей, про заборонені продукти харчування в навчальних закладах.
Лариса Гудзяк провела навчання на тему «Практичні навички організації харчування в навчальних закладах освіти». Учасники навчання поповнили знання щодо правил зберігання, холодної та гарячої кулінарної обробки харчових продуктів, приймали участь у інтерактивній грі «Знайди правильну відповідь», де розповідали про обов’язки кухаря, комірника, медичної сестри, мали змогу «одягнути» віртуального працівника кухні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *