Управління освіти, молоді та спорту

«Ефективне управління освітою в ОТГ»

В рамках реалізації завдань із стратегії розвитку потенціалу громад у сфері управління освітою, за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» 2-4 березня в м. Хмельницькому проходив всеукраїнський семінар «Ефективне управління освітою в ОТГ».
3 березня відбулося виїзне практичне засідання семінару на базі управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради. В роботі семінару взяли участь голова Дунаєвецької РДА Олександр Бернашевський, голова районної ради Ольга Михальська, Дунаєвецький міський голова Веліна Заяць, Дунаєвецький селищний голова Антон Камінський, директор Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля, начальники відділів та відповідальні за сферу освіти в громадах.
Програма семінару-тренінгу включала теоретичні та практичні заняття, які дозволили його учасникам (керівникам Департаментів освіти, фахівцям ОДА з питань децентралізації) отримати знання та практичні навички для подальшого навчання представників своїх громад у сфері ефективного управління освітою.
Начальник управління освіти, молоді та спорту Володимир Колісник презентував учасникам семінару освітню галузь громади та основні практики в управлінні освітою, а саме: порядок створення управління освіти, методичного сервісного центру, підвезення учнів та план оптимізації мережі навчальних закладів. Після презентації учасники мали можливість обговорити дані практики в режимі «питання – відповіді».
На завершення учасники семінару ознайомились з онлайн платформою по збору кращих практик, які зібрані навчально-методичним центром, який функціонує при управлінні освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *