Управління освіти, молоді та спорту

Школа освітніх управлінців

2 травня відбулося засідання школи освітніх управлінців «Інституційний аудит: від довіри через партнерство – до якості освіти» у рамках співпраці, управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради та Центру ПРПП. Платформою для зустрічі та обміну управлінськими ідеями став Дунаєвецький ліцей №1 для керівників та заступників керівників закладів загальної середньої освіти громади.
Начальник управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради Інна Ісакова проаналізувала забезпечення надання якісних освітніх послуг в закладах загальної середньої освіти громади. Обговорено та визначено пріоритетні напрямки роботи для закладів освіти на 2023-2024 навчальний рік.
Увазі учасників були представлені можливості інформаційно-аналітичної системи EvaluEd для самооцінювання освітніх та управлінських процесів. До онлайн-діалогу долучилася директорка Хмельницького НВК №4 Олеся Прус. Школа брала участь в апробації IAC EvaluEd та у дистанційному зборі даних, тому директор вже знайома з функціоналом системи.
Велика увага була приділена розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Важливим був досвід та практичні поради від експертів з проведення інституційних аудитів Жанни Ільєвої та Миколи Буняка.
Консультантами центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено бліц-інтерв’ю «Інституційний аудит у запитаннях-відповідях» та управлінський практикум «Опрацьовуємо форми вивчення документації під час інституційного аудиту».
Практичну допомогу колегам в організації роботи щодо формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти надав директор Дунаєвецького ліцею №1 Юрій Чекман. Створення безпечних і комфортних умов навчання та роботи у ЗЗСО окреслила директор Дунаєвецького ліцею №3 Оксана Куровська. Досвідом розробки Стратегії розвитку та системи планування ЗЗСО поділилась директор Дунаєвецького ліцею №4 Оксана Каліновська. Функціонування відкритої, прозорої, зрозумілої для здобувачів освіти системи оцінювання навчальних досягнень презентувала в.о. директора Дунаєвецького ліцею №2 Наталія Магера. Про основні аспекти самооцінювання якості освітніх та управлінських процесів закладу освіти ознайомила заступник директора Іванковецького ліцею Алла Коріневська.
Переконані, що ефективне функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах освіти – належна взаємодія всіх учасників освітнього процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *