Управління освіти, молоді та спорту

Артпростір для учителів природничих дисциплін

В рамках проведення «Січневої платформи освітніх ідей» комунальна установа Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» запросила учителів мистецтва, образотворчого мистецтва, вихователів ЗДО Дунаєвецької ТГ до «Артпростору для вчителів мистецької галузі».
В межах співпраці з Дунаєвецьким історико-краєзнавчим музеєм, відповідно до вимог сучасності та запитів педагогічних працівників 11.01.2024 року об 11.00 год. для педагогічних працівників навчальних закладів проводедено творчу зустріч з місцевим художником Юрієм-Георгієм Олександровичем Дмитриєвським, викладачем Дунаєвецької дитячої школи мистецтв, в приміщенні Дунаєвецького історико-краєзнавчого музею. Учасники заходу мали можливість відкрити для себе невідомі аспекти українського мистецтва.
Педагоги поринули у світ всесвітньо відомого українського художника, автора “Чорного квадрата”, картини якого виставляють у найкращих музеях світу. Тривалий час Малевича зараховували до російського авангарду, але останні дослідження переконливо демонструють – Малевич таки був українським художником. Педагоги і самі спробували себе у ролі авангардистів, зображуючи три геометричні фігури, які перетинаються. Завдання було одне для всіх, але усі були виконані по-різному. Надалі на педагогів чекала квест-гра від директорки музею – Альони Грідіної, яка змусила учасників заходу розв’язувати цікаві завдання.
ЦПРПП висловлює щиру подяку Дунаєвецькому історико-краєзнавчому музею за співпрацю та організацію заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *