Управління освіти, молоді та спорту

Багаторічна співпраця в дії

5 березня 2023 року платформою для зустрічі педагогів закладів освіти Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ став методичний інтенсив «Трансформація педагогічної діяльності в умовах впровадження Концепції Нової української школи», проведений Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на запити управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради та Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» на базі Дунаєвецького ліцею №3 (директор Оксана КУРОВСЬКА).
Експрес-огляд освітнього середовища Дунаєвецького ліцею №3 «Розбудовуємо якісну школу», проведений директором Оксаною Куровською; презентація досвіду роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників як платформи співпраці педагогів в умовах територіальної громади директоркою Галиною Давиденко; обговорення усіх аспектів педагогічної діяльності, яким варто приділяти увагу в умовах НУШ з метою поліпшення якості та ефективності роботи педпрацівників, на яких акцентувала увагу Оксана Кошка, завідувачка науково-методичного Центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького ОІППО – стали успішною подією для педагогів, дали можливість виокремити насущні професійні проблеми, поділитись досвідом, отримати свіжі ідеї та налагодити тісну співпрацю.
Методичний інтенсив охопив п’ять предметних локацій. До цікавої інтелектуальної комунікації, яку організувала Оксана Кошка, «Управлінський супровід впровадження Державного стандарту базової середньої освіти. Аналіз навчального заняття в контексті НУШ» долучилися заступники директорів ЗЗСО. Спільна командна робота допомогла обговорити питання оцінювання, підготовки педагогічного колективу до реалізації ДСБСО в адаптаційному циклі та циклі базового предметного навчання, організації психологічної підтримки й адаптації, моніторингу ефективності впровадження Державного стандарту базової середньої освіти.
З практичними психологами закладів освіти за темою «Самоцінність як ресурс» працювала Жанна Страшнюк, завідувач ОНМЦ психологічної служби. Про інтернет-ресурси для формування алгоритмічної культури учнів та подолання освітніх втрат при вивченні теми «Алгоритмізація і програмування» разом з Віталієм Ребриною спілкувалися вчителі інформатики.
«Методика навчання географії за новим Державним стандартом базової середньої освіти», яку презентувала Галина Думанська, зацікавила учасників локації «Географія». Педагоги створювали ментальну карту «Сучасна українська освіта», працювали із нормативними документами, встановлюючи відповідності між назвою, поняттям та змістом. Спільним напрацюванням стала «легальна шпаргалка» «Урок географії в НУШ». «Формування м’яких навичок в учнів 5-9 класів на уроках технологій/трудового навчання» – такою була тема, над якою працювали вчителі трудового навчання/технологій з методистом Ніною Павич.
Години інформаційно насиченого фахового спілкування з актуальних питань щодо викликів у сфері освіти і науки, законодавчих змін для розвитку системи освіти, стратегічних планів та можливостей співпраці, цікаві форми роботи на предметних локаціях – все це сприяло підтримці професійної діяльності педагогів, підвищенню їх кваліфікації.
Дякуємо нашим чудовим спікерам з Хмельницького ОІППО за готовність ділитися знаннями, досвідом, за корисні і практичні виступи, а Дунаєвецькому ліцею №3 за платформу для зустрічі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *