Управління освіти, молоді та спорту

Відбувся обласний науково-практичний семінар

Сьогодні, на базі Дунаєвецького ліцею №1, відбулось проведення обласного науково-практичного семінару обласних директорів шкіл на тему: «Кризовий менеджмент: нормативно-правовий, організаційний, діяльнісний аспекти» як забезпечення управлінського-інформаційного підґрунтя для ефективного розвитку закладу загальної середньої освіти в умовах реалізації концепції Нової української школи.
Учасників заходу привітали міський голова Веліна ЗАЯЦЬ, директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Дарія БАСЮК.
Загалом, робота семінару була поділена на 3 модулі, а саме:
1. Науково-практичний модуль, у якому завідувач кафедри менеджменту та освітніх технологій ХОІППО Віра Гуменюк, допомогла слухачам детально ознайомитись із кризовим менеджментом, як фактор успішного управління закладами освіти в умовах сучасних викликів, а старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій ХОІППО Валентина Блажиєвська розповіла про основні аспекти застосування нового Положення про атестацію педагогічних працівників;
2. Презентаційно-інтерактивний модуль. Директор Дунаєвецького ліцею №1 Юрій Чекман розповів про забезпечення ефективності і гнучкості діяльності ліцею в умовах воєнного стану засобами кризового менеджменту.
З основами психологічної підтримки учасників освітнього процесу допоміг розібратись практичний психолог – Юлія КОНДРАТЮК, а про секрети як підготувати заклади до успішного проходження інституційного аудиту, розповіли учителі-експерти Юрій БАБЮХ та Микола БУНЯК. Також даний модуль передбачав собою і практичну частину: роботу в групах, де учасники зібрання мали змогу створити дорожню карту дій учасників освітнього процесу у надзвичайних ситуаціях та розв’язували кризові ситуації. А допомагала учасникам у цьому – заступник директора з методичної роботи Людмила МІНАЄВА.
3. Завершальний модуль – підсумково-аналітичний. На завершення семінару-практикуму учасники підбили підсумки роботи, високо оцінили та подякували за змістовну організацію семінару.
Дякуємо за плідну роботу! До нових зустрічей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *