Управління освіти, молоді та спорту

День Центру ПРПП у Голозубинецькому ліцеї: вивчаємо азбуку безпеки

15 лютого День Центру професійного розвитку педагогічних працівників об’єднав у партнерській взаємодії педагогів Голозубинецького ліцею (директорка Оксана ЛУКІЯНОВА) спільною темою: формування загальних та професійних компетентностей педагогічних працівників закладів освіти, необхідних для створення, підтримки та розвитку здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного освітнього середовища та надання психолого-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій.
Розвитку творчого потенціалу педагогів, вдосконаленню їх професійних компетентностей, збагаченню досвіду новітніми ідеями, трендами навчання та виховання щодо нових вимірів безпеки сприяли спільна активна робота, інтерес до пошуку, відкритість до інновацій, цікаві методичні активності від консультантів Центру ПРПП.
Наголоси цього разу були такі: індивідуальна траєкторія професійного розвитку і зростання освітян, враховуючи вимоги часу; безпечне та інклюзивне освітнє середовище; створення команди швидкісного реагування в кризових ситуаціях; підтримка і розвиток стійкості заради відновлення України.
Учасники зустрічі долучилися до цікавої інтелектуальної комунікації, отримали методичні ідеї про правила мінної безпеки, підготовку уроків стійкості, боротьби та перемог. Мали можливість виокремити насущні професійні проблеми організації освітнього процесу в умовах війни, випробували елементи проведення ресурсних відновлювальних практик згідно «Календаря турботи про себе» від психологині Світлани Ройз, визначили способи та стратегії збереження власного ментального здоров’я, навчилися формувати команди швидкого реагування для роботи в кризових ситуаціях. Завдяки спільній роботі та відкритості до інновацій вдалося досягти значних результатів у розвитку творчого потенціалу педагогів, вдосконаленні їх професійних компетентностей та збагаченні досвіду новими ідеями.
Традиційно, важливим додатком стала тека з корисними наочними матеріалами від Центру ПРПП, які поповнять методичну скарбничку ліцею.
Впевнені, що українське вчительство здатне гідно приймати виклики навіть в умовах війни!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *