Управління освіти, молоді та спорту

День цивільного захисту у закладі освіти: допомогти, врятувати, запобігти, бути обізнаним!

На тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, особливо важливою постає тема цивільного захисту. Надзвичайно важливим заходом є День цивільного захисту у закладі освіти, який допомагає підвищити рівень обізнаності учасників освітнього процесу про безпеку та навчити їх правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.
12 квітня 2014 року, у Дунаєвецькому ліцеї №3 було проведено День цивільного захисту, у якому взяли участь директори ЗЗСО Дунаєвецької ТГ та представник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Сергій НЕБЕСНЮК. Метою проведення даного заходу є закріплення здобутих теоретичних знань про небезпеки, що можуть трапитись, про їхні причини і наслідки для людей і навколишнього середовища та відпрацювання практичних дій з особистої безпеки і захисту учнів під час виникнення надзвичайних ситуацій.
Під час проведення Дня цивільного захисту учасниками були відпрацьовані дії за сигналами ЦЗ, проведено навчально-практичний тренінг з евакуації учасників навчально-виховного процесу з приміщень навчального закладу, здійснено стройовий показ. Щоб навчитися діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій учні та керівники закладів освіти, педагоги ліцею взяли участь у квесті, який передбачав зупинки «Безпека-безпека понад усе», «Вогнева підготовка», «Пожежна безпека», «Хімічна небезпека», «Смуга перешкод», «Мінна безпека», «Домедична допомога».
Такі заходи сприяють формуванню відповідального ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих, професійних компетентностей у педагогів та управлінців, а також, зміцнюють зв’язок між школою та службами цивільного захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *