Управління освіти, молоді та спорту

Курс на стресостійкість

30 жовтня відповідно плану роботи КУ ДМР «Центр ПРПП» відбулася перша сесія загального тренінгу з курсу «Основи самодопомоги та кризової допомоги в сфері освіти: основні правила надання першої емоційної підтримки».
Перша лекція – особлива, в тому плані, що практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти Дунаєвецької та Солобковецької ТГ зустрілися в очному форматі і мали змогу поспілкуватися з неперевершеною тренеркою Наталією ВОЛИНЕЦЬ, доктором психологічних наук, доцентом, професором Київського національного університету імені Т.Шевченка.
Наталія Валентинівна є представником Ізраїльської коаліції по роботі з травмами та весь досвід щодо запобігання розвитку різних психологічних і фізичних порушень намагалася передати присутній авдиторії.
Структурували знання щодо різновидів реакцій на стрес, як на стресові ситуації реагують нервова, серцево-судинна, легенева, м’язова, травна та імунна системи тіла людини.
Розрізняли як трансформується енергія при травматичному збудженні у тілесних симптомах та які можуть бути прояви при довготривалих травматичних стресах.
Згідно усталеного ізраїльськими колегами протоколу обговорювали алгоритм надання першої психологічної допомоги під час та після травматичної події.
Розглянули 4 стихії саморегуляції та оцінили кожен свій рівень тривоги за шкалою від 0 до 10.
Спілкування в колі колег носило невимушений, дружній характер, де кожен відрефлексував на зустріч позитивом, бо саме таким посилом насичена була уся бесіда.
Ми стали на крок стійкішими, безпечнішими – бо ми гуртом!
Навчання матиме продовження у двох онлайн зустрічах із кінцевою видачею сертифікатів європейського зразка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *