Управління освіти, молоді та спорту

Ментальне здоров’я педагога – шлях до успішного майбутнього суспільства

Сучасний педагог не лише навчає, він є порадником, підтримкою, допомогою у життєвих труднощах і для дітей і для батьків своїх учнів. У людей часто панує думка, що учитель має бути продуктивним 24 години на добу, адже сучасні педагоги – це і психологи, і волонтери, і медики, і порадники. І ніхто не знає, де бере сили, де черпає енергію для усіх своїх ролей звичайна людина, яка обрала професію педагога.
Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. 18 квітня 2024 року у приміщенні управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради педагоги Дунаєвеччини шукали відповіді на запитання: як у сучасних умовах залишатись стресостійким, як вибудовувати власні кордони, як зменшувати вплив негативних чинників на власне здоров’я, як збільшити ресурсність. Тренінг було проведено консультантом Центру ПРПП Дунаєвецької міської ради Наталією Дармограй.
У сучасних умовах вміння учителя демонструвати власний спокій та врівноваженість – це найбільш простий спосіб допомогти заспокоїтись здобувачам освіти, адже емоції, психологічний стан учителя віддзеркалюють учні, які є майбутнім нашого суспільства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *