Управління освіти, молоді та спорту

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, розміру очікуваної вартості предмета закупівлі «Автобус спеціалізований для перевезення школярів» (ДК 021:2015 – 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб).
1. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Шкільний автобус (далі – «автобус») має відповідати стандарту ДСТУ 7013:2009 «Автобус спеціалізований для перевезення школярів. Технічні вимоги» (без урахування автобусу для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування).
Автобус повинен бути у виконанні, передбаченому нормативно-технічною документацією виробника і готовими до експлуатації, повинен відповідати вимогам нормативно-правових актів України щодо допуску транспортних засобів до експлуатації.
Учасник-переможець повинен забезпечити поставку товару, якість якого відповідає вимогам стандартів, а також умовам, встановленим чинним законодавством до товару даного виду та тендерної документації.
Усі автобуси повинні мати торгову марку, бути новими не раніше 2023 року випуску, технічно справними, комплектуючі та матеріали – такі, що не були у вживанні.
Технічні та якісні характеристики товару:
1. Загальна пасажиромісткість – не менше 31місця (включаючи місце водія, членів екіпажу та місця супроводжуючих осіб).
2. Колір автобуса – жовтий.
3. Двигун – дизель (турбодизель). Об’єм двигуна не більше 5,5 л.
4. Коробка передач – механічна.
5. Автобус повинен бути обладнаний пристроєм обмеження швидкості руху, яка не повинна перевищувати 70 км/год.
6. Спереду і ззаду на кузов автобуса нанесені розпізнавальні знаки: «Діти»; «Обмеження максимальної швидкості» з цифровою величиною обмеження максимальної швидкості – 70.
На лівому та правому боках має бути нанесено напис «Шкільний автобус». Зміст, розміри та розташування розпізнавальних знаків повинні відповідати вимогам «Правил дорожнього руху України».
7. Автобус повинен бути новими, виготовленим не раніше 2023 року, відповідність екологічним нормам не нижче EURO-5.
8. Система гальмування – гідравлічна. Шини повинні бути «всесезонні».
9. Кількість та особливості конструкції дверей: по правому борту – одні службові одностулкові двері з пневматичним приводом виносні та одні запасні одностулкові двері на петлях з ручним відкриванням,по лівому борту – одні двері водія, одностулкові на петлях, з ручним відкриванням.
10. Системи безпеки спеціалізованого автобусу для перевезення школярів – антиблокувальна система гальмування (АBS).
11. Робоче місце водія повинно бути:
– відгороджене від салону перегородкою за сидінням водія;
– обладнане тахографом, звуковою (зумером) і світловою сигналізацією про перевищення швидкості 70 км/год та приведення в дію обмежувача швидкості;
– обладнане звуковою сигналізацією (зумером): «Прошу зупинитися!». Кнопки для її вмикання повинні бути рівномірно розташовані вздовж лівої і правої стінок салону автобуса під вікнами. Кількість кнопок – не менше трьох з кожної сторони салону. Щонайменше одна з цих кнопок повинна бути розташована поряд з місцем особи, яка супроводжує школярів.
12.Автобус повинен бути оснащений щонайменше двома сертифікованими в Україні порошковими вогнегасниками з зарядом вогнегасної речовини не менше ніж 5 кг кожний. Один із вогнегасників повинен бути розташований у відділенні водія.
2. Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
Розмір бюджетного призначення для предмета закупівлі «Автобус спеціалізований для перевезення школярів» (ДК 021:2015 – 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб) сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі.
3. Очікувана вартість предмета закупівлі:
5 900 000,00 гривень.
4. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
Очікувана вартість предмета закупівлі сформована на підставі самостійного аналізу цін на аналогічні за технічними характеристиками товари через мережу Інтернет та відповідає розміру бюджетного призначення.
5. Процедура закупівлі:
Відкриті торги з особливостями по предмету закупівлі «Автобус спеціалізований для перевезення школярів» (ДК 021:2015 – 34120000-4 Мототранспортні засоби для перевезення 10 і більше осіб), доступно за відповідним посиланням: UA-2023-02-22-012184-a

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *