Управління освіти, молоді та спорту

ОСОБИСТА ГІДНІСТЬ. БЕЗПЕКА ЖИТТЯ. ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ

З ініціативи Центру ПРПП Дунаєвецької міської ради на базі Дунаєвецького ліцею №3 відбулася презентація програми виховної роботи з учнями 1-4 класів з питань протидії торгівлі людьми «ОСОБИСТА ГІДНІСТЬ. БЕЗПЕКА ЖИТТЯ. ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ».
Програму презентувала учитель Рахнівської гімназії ЗОРІНА ЛАРИСА ВАСИЛІВНА, яка пройшла триденне навчання в рамках впровадження проєкту “Рання профілактика торгівлі людьми та експлуатації серед дітей віком 6–13 років”, що впроваджується Українським фондом «Благополуччя дітей» у співпраці з Програмою з питань захисту Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні @IOM Ukraine за щедрої підтримки американського народу через проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
З дітьми можна і варто говорити про все, що підготує їх до безпечного дорослого життя. Але робити це треба обережно, виважено, психологічно грамотно та послідовно. Однак програма не пропонує говорити з дітьми про торгівлю людьми. Натомість ми можемо допомогти їм вирости із повагою до себе та інших, критичним мисленням і громадянською свідомістю. І саме формування цих навичок закладене у запропонованій методиці.
У заході взяли участь учителі молодших класів Дунаєвецької ТГ та Солобковецької ТГ. Усі учасники отримають паперовий варіант посібників для впровадження даної програми, а також мають можливість скористатись електронним варіантом матеріалів. Сподіваємось, що усі педагоги, які взяли участь у тренінгу, зможуть дієво використати отримані матеріали у своїй професійній діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *