Управління освіти, молоді та спорту

Сертифікація вчителів – ключ до успіху в професійній діяльності

Учасників сертифікації минулих років, керівників ЗЗСО, де працюють сертифіковані педагоги, експертів сертифікації і всіх тих, хто цікавиться цим процесом і планує взяти в ньому участь, об’єднав круглий стіл «Сертифікація – шлях сміливих та успішних учителів», проведений за підтримки Центру ПРПП. Зустріч – про «родзинки» сертифікації та амбітні плани вчителів початкових класів та вчителів – предметників, про вимоги вчителів-еспертів, про думки і переживання її учасників. Платформою проведення став Дунаєвецький ліцей №1(директор Юрій ЧЕКМАН).
Ключову роль у підтримці педагогів, що проходять сертифікацію, відіграє адміністрація закладу освіти. Інна Севастьянова, заступник директора Дунаєвецького ліцею №1, поділилася досвідом успішної мотивації вчителів, їх професійної підтримки у період сертифікації. Вже 6 педагогів закладу успішно пройшли сертифікацію, а 8 учителів зареєструвалися для її проходження у 2024 році.
Цікавими були виступи команди освітніх експертів Наталії Мельничук, директорки Зеленченської гімназії, Лариси Шамрай та Тетяни Шевчук, вчителів Дунаєвецького ліцею №3. Адже, робота експерта – це, перш за все, велика відповідальність, але разом із цим – це новий досвід, який можна використати у роботі.
Про значення сертифікації як можливості професійного зростання без бар’єрів, про сертифікацію, яка зміцнює професійний досвід та дає впевненість розповіли Емілія Саврацька, Інна Годлевська, Інна Побережна – вчителі Дунаєвецького ліцею №1, Марічка Разова, вчителька Дунаєвецького ліцею №3, Вікторія Вітровчак, вчителька Іванковецького ліцею.
Сертифікація – це самореалізація, самовдосконалення, це виклики та нові можливості.
Успіх обов’язково прийде до тих, хто впевнено крокує до своєї мрії, займається улюбленою справою. Варто спробувати! Сертифікації бути!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *