Управління освіти, молоді та спорту

Сертифікований тренінг для учителів з надання першої психологічної допомоги

В сучасних реаліях велика частина населення України все більше потребує першої допомоги. Першу психологічну допомогу може надавати будь-яка людина, яка має базову підготовку. Перша психологічна допомога (ППД) – це комплекс заходів, спрямованих на емоційну стабілізацію людини, яка пережила травматичну подію або гострий стрес. Її значення важко переоцінити, адже вона може:
– зменшити ризики для психічного здоров’я;
– підвищити стійкість і адаптивні можливості;
– поліпшити загальне благополуччя;
– сприяти зверненню за професійною допомогою.
22 лютого 18 учителів соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі, предметів «Основи здоров’я», «Біологія» Дунаєвецької ТГ та Солобковецької ТГ взяли участь у сертифікованому тренінгу з основ надання першої психологічної допомоги дітям у м. Кам’янець-Подільський. Захід проводився в рамках співпраці Центру ПРПП із Товариством Червоного Хреста України у Хмельницькій області.
Сподіваємось, що учасники тренінгу не лише самі зможуть за потреби надати ППД, але й навчать своїх учнів правильно надавати ППД. Адже навчання учнів першої психологічної допомоги (ППД) має велике значення для їхнього благополуччя та здатності справлятися з емоційними труднощами. Ці навички допоможуть їм не лише у власному житті, але й у підтримці своїх друзів та однокласників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *