Управління освіти, молоді та спорту

“ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО АБ’ЮЗ” визначалися у колі педагогів

В межах нового проєкту «Бережи свої крила» від громадської організації «Світ у барвах» консультантом ЦЕНТРУ ПРПП – Наталією ЧУМАК та практичним психологом Дунаєвецького ліцею №4 – Вікторією ЖУЧКОВСЬКОЮ для педагогів громади 17 жовтня проведено тренінг «Що варто знати про аб’юз».
Метою такого проєкту є намагання спростувати суспільні стереотипи та змінити переконання молоді, які сприяють потраплянню в аб’юзивні стосунки. Учасники заходу трактували ознаки насильства, їх прояви, впливи, формували навички ідентифікації відповідно до форм, розглядали розгортання сценаріїв нездорових стосунків, визначали та аналізували наслідки аб’юзу. Врешті рекомендували як вийти із таких стосунків.
Практикували вправу «Займи позицію» та підсумовували грою «Що по стосункам?». Метою такої гри є визначення наскільки відбувається тиск суспільства на формування стосунків на різних вікових етапах на жінок та чоловіків. Сенсу грі надало групове обговорення проблемних моментів та значень стереотипів.
Щира подяка усім учасникам тренінгу: ваша небайдужість спонукає рухатися
далі та окремі слова вдячності директорці Дунаєвецького ліцею №4 Оксані КАЛІНОВСЬКІЙ за надану платформу для проведення заходу, приємну комунікацію та гостинність.
Публікацію підготовлено у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID. Думки, погляди та рекомендації, зазначені у цьому матеріалі, належать авторам(-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Інноваційні соціальні рішення» або уряду США .
Для учнів 11-го класу була проведена соціально – профілактична гра «Що по стосунках?», яка допомогає розібрати різні вікові етапи, та як здатна людина протистояти чи піддаватися тиску в стосунках. Учні включалися в гру та активно обговорювали різні аспекти ризику потрапляння в аб’юзивні стосунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *