Управління освіти, молоді та спорту

ІІ ЕТАП ПРОЄКТУ «ПЛІЧ-О-ПЛІЧ»

За підтримки Президента в Україні, в тому числі і в Дунаєвецькій ТГ, стартував проєкт «Пліч-о-пліч».
Проєкт являє собою загальнонаціональну платформу для учнів закладів освіти, яка об’єднує їх у різних видах спорту, сприяє фізичному розвитку та спортивній активності, підтримці здорового способу життя та популяризації спорту серед шкільної молоді.
В усіх закладах освіти велика кількість школярів у вересні-жовтні цього року стала учасниками команд з футболу, настільного тенісу, гандболу, волейболу, баскетболу 3х3, легкої атлетики, Cool Games та ін. Шкільні змагання з даних видів спорту – відбулися. На цьому етапі сформувалися збірні команди шкіл, які і взяли участь в ІІ етапі змагань на рівні громади.
Сьогодні, 17 листопада міські ліцеї приймали шкільні команди з таких видів змагань: Дунаєвецький ліцей №1 – дартс (юнаки та дівчата), змагалися з баскетболу юнаки та дівчата у Дунаєвецькому ліцеї №3, вправність з настільного тенісу демонстрували у Дунаєвецькому ліцеї №4. Футзал юнаки 10- 11класів зіграли на стадіоні міста. І вже маємо кращих по представлених видах спорту!
Загалом, залучення школярів до участі у проєкті сприяє формуванню у них лідерських якостей через спорт, психоемоційній підтримці у зв’язку з війною, налагодженню соціальних контактів. Разом із тим, збільшення кількості спортивних заходів серед школярів, які не займаються спортом професійно, є важливим чинником у подальшому залученні фізично обдарованих школярів до занять у закладах спеціалізованої позашкільної освіти спортивного профілю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *