Управління освіти, молоді та спорту

Ефективні механізми співпраці

02 листопада 2023 року стартував Листопадевий марафон освітніх практик та інноваційних ідей від Центру професійного розвитку педагогічних працівників, який є чудовою можливістю для освітян дізнатися про нові підходи та технології, що дозволяють зробити освітній процес більш ефективним та цікавим.
У рамках Марафону продовжується ефективна співпраця з К-ПНУ імені Івана Огієнка, зокрема з кафедрою археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін. Вчителі правознавства Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської територіальних громад мали нагоду поспілкуватись з науково-педагогічними працівниками історичного факультету з актуальних питань методики викладання правознавства.
З методикою використання нормативно-правових актів на уроках правознавства присутніх ознайомила кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Анна СЕМЕНЮК-ПРИБАТЕНЬ. Анна Вікторівна наголосила на важливості питання аналізу нормативно-правових актів, що сприяє формуванню в учнів правової культури та правосвідомості, а також розвитку критичного мислення та здатності самостійно аналізувати правову інформацію.
Кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Юрій ХОПТЯР окреслив форми та методи практики правового виховання в Україні. Він зазначив, що правове виховання є важливим фактором формування громадянської активності та демократичного суспільства. Тому подальший розвиток цього напряму є одним із пріоритетних завдань держави.
У колі однодумців педагоги обмінялися враженнями від висвітлених питань та отримали кваліфіковані відповіді на запитання від провідних науковців університету. Позитивні відгуки замовників освітніх послуг, обмін професійним досвідом, зацікавленість та вмотивованість – таким запам’ятався проведений науково-практичний семінар.
Висловлюємо слова вдячності викладачам Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за співпрацю та надану педагогам можливість навчатись, удосконалюватись, розвивати ключові та фахові компетентності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *