Управління освіти, молоді та спорту

Менторський тиждень для вчителів початкового навчання

Молодий вчитель, який прийшов у школу, не завжди готовий до роботи з учнями. Адже як би добре не готував вуз, вирішальне становлення майстерності відбувається лише в ЗЗСО, в живій роботі з дітьми, на практиці.
В рамках менторського тижня “Кроки до становлення” КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» 15 вересня 2023 року запросив учителів 1-2 класів НУШ, які працюють на посаді менше 3 років, взяти участь у круговому консультуванні, яке проводилось у формі круглого столу за участі голів фахових спільнот «Вчитель НУШ – головний рушій змін».
У заході взяли участь голови фахових спільнот учителів 1-2 класів:
✔️Підлісна С.І., учитель 2 класу Дунаєвецького ліцею №2;
✔️Боднарчук Л.І., учитель 1 класу Січинецької гімназії
До консультування могли долучитися і вихователі ГПД, які працюють із учнями 1-2 класів і займають дану посаду менше 3 років.
Голови фахових спільнот разом із консультантом ЦПРПП Наталією Дармограй підготували молодим педагогам кейс із методичних матеріалів, який допоможе педагогу на шляху до своєї майстерності, поділились методичними розробками, які стануть в нагоді під час проведення уроків. У невимушеній атмосфері ділились педагоги своїми першими враженнями, проблемами, отримували професійні настанови та «професійні секрети» від досвідчених колег.
Шлях учителя від молодого спеціаліста до майстра непростий. Багато в чому він залежить від особистісних якостей та професійних знань, отриманих у вузі. Та чи не найважливіші на цьому шляху — перші кроки професійного досвіду, допомога та підтримка колег.
Тримаємо освітній фронт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *