Управління освіти, молоді та спорту

Менторський тиждень – траєкторія успіху та становлення

Завершився щорічний Менторський тиждень консультування молодих педагогів в режимі нон-стоп.
Проблема фахової адаптації набуває величезного значення серед проблем успішного професіоналізму молодого вчителя. Вирішення консультантами Центру ПРПП спільно з головами фахових спільнот цієї проблеми значною мірою сприяє уникненню таких негативних явищ, як нестабільність педагогічних кадрів, їх плинність, повільне зростання педагогічної майстерності.
Успішна педагогічна діяльність молодого вчителя залежить не лише від його освіти і особистих якостей, а й від того, яку методичну та консультативну допомогу, підтримку наставника він отримає, як стимулюватиметься його ініціативність і творчий розвиток. В цьому плані важлива роль належить фаховим спільнотам. Яскравим прикладом професійної підтримки, менторства став консультативний тренінг для учителів історії та правознавства, проведений 12 вересня 2023 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Іриною Шендерук та учителем Дунаєвецького ліцею №1, керівником фахової спільноти Юрієм Бабюхом.
14 та 15 вересня зібрались з наймолодшими представниками фахових спільнот учителів фізики та математики. У формі конструктивного діалогу обговорили найактуальніші питання становлення молодого вчителя. Голови фахових спільнот Інна Годлевська, учитель фізики Дунаєвецького ліцею №1 та Аліна Щельська, учитель математики Дунаєвецького ліцею №3 продемонстрували принцип використання онлайн-сервісів для створення інтерактивного контенту, ознайомили з платформами для вивчення фізики й математики та поділились власним методичним кейсом роботи у школі.
Під час заходів Менторського тижня, зініційованого Центром професійного розвитку педагогічних працівників, молоді педагоги мали можливість поповнити теоретичні знання, підвищити рівень фахової майстерності, сформувати першу сходинку власної траєкторії становлення.
Досвідчені педагоги порадили молодим колегам бути впевненими в собі і не боятися своїх перших кроків, адже з їх появою в навчальному закладі додаються більш сучасні педагогічні технології, нові свіжі ідеї, креативні підходи та й, звичайно, привабливі, молоді, усміхнені обличчя. Адже не стіни формують авторитет навчального закладу, а люди, які натхненно працюють у ньому.
Коло дружної підтримки об’єднало всіх учасників Менторського тижня. За платформу для співпраці, якісне проведення, партнерську підтримку дякуємо адміністрації та педагогам Дунаєвецького ліцею №1 та Дунаєвецького ліцею №3!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *