Управління освіти, молоді та спорту

Наздоженемо: подолання освітніх втрат з математики

Три дні насиченої роботи, нестандартних підходів, цікавих практичних завдань…Таким запам’ятався онлайн-тренінг «Надолужимо: інструменти виявлення і подолання освітніх втрат», проведений консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Іриною Шендерук 16-18 січня 2024 року для учителів математики Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської ТГ у рамках освітнього проєкту з подолання освітніх втрат.
Тренером зустрічі було використано цікаві прийоми на зняття тривожності в колективі під час стресових ситуацій за допомогою Google інструментів, візуальні прийоми подання навчальної інформації, організовано роботу в групах для виконання самостійної практичної роботи та роботи з цифровими діагностичними інструментами.
Ознайомлення з підходами до виявлення та подолання навчальних втрат включали роботу з понятійним апаратом, причинами освітніх втрат, інструментами вимірювання втрат у навчанні та шляхами, стратегіями їх компенсації, реєстрацію на платформі «Всеукраїнська школа онлайн». Детальний аналіз та обговорення результатів проведеного діагностичного тестування з математики у групах дало змогу краще опанувати платформу. Кожен мав нагоду спробувати себе у різних ролях: вчителя та учня.
Такий тренінг став важливим кроком у напрямку підвищення професійної майстерності вчителів математики та оволодіння ефективним інструментом подолання освітніх втрат. Переконані, що здобутий досвід стане у нагоді освітянам під час їх діяльності, професійно згуртує та вмотивує до нових творчих звершень. Дякуємо учасникам заходу за активність, відкритість та позитив!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *