Управління освіти, молоді та спорту

Нарада-практикум для медичних сестер закладів освіти громади

Для досягнення професійної компетентності медичні сестри закладів дошкільної та загальної середньої освіти мають потребу постійного поповнення та актуалізації бази знань.16 листопада 2023 року в рамках співпраці Центру професійного розвитку педагогічних працівників та управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради відбулася нарада-практикум для медичних сестер закладів освіти громади.
Мова йшла про головне – збереження та поліпшення здоров’я дітей. З питанням організації медичного обслуговування в закладах освіти ознайомила учасників Емілія Паламарчук, головний спеціаліст управління. З цікавістю медичні працівники прослухали інформацію колег-фахівців: Тетяни Ятчук, медичного директора КНП Дунаєвецької міської ради “Центр ПМСД” про медичне обслуговування та оцінку стану здоров’я дітей, Світлани Шмігель, старшої медичної сестри Дунаєвецького ЦРД “Пролісок” та Марини Шеремет, старшої медичної сестри Дунаєвецького ліцею №4 про документацію медичної сестри закладу освіти.
Практичним доповненням зустрічі став тренінг “Домедична допомога при раптовій зупинці серця та загрозливих життю станах”, який провела Наталія Дармограй, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників, інструктор навчального проєкту “Домедична допомога при раптовій зупинці серця та загрозливих життю станах” для освітян, що реалізується ГО “РЕСКІЛЛ” (публічна назва GOV Club) за підтримки GIZ, Програми “ULEAD з Європою / ULEAD with Europe”.
Зустріч сприяла налагодженню якісної організації питань здоров’я у закладах освіти громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *