Управління освіти, молоді та спорту

Обізнані – значить озброєні!

Інформаційна війна є невід’ємною частиною сучасного світу. Вона може вестися як між державами, так і між різними групами інтересів. Метою інформаційної війни є поширення інформації, яка може вплинути на громадську думку, політичні процеси або економічний стан країни.
21 грудня 2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників у співпраці з історичним факультетом К-ПНУ імені Івана Огієнка для педагогів громади було організовано тренінг «Сучасні інструменти інформаційної війни та засоби протидії».
У ході зустрічі з’ясували ряд особливостей сучасної інформаційної війни, які відрізняють її від подібних війн минулого: це і швидкість поширення інформації, і використання штучного інтелекту та її глобальний характер. Викладачі кафедри політології та філософії Ольга Віннічук (кандидат політологічних наук, доцент, завідувачка кафедри), Вадим Маркітанов (кандидат політологічних наук, доцент) ознайомили з сучасними інструментами інформаційної війни, які роблять її особливо небезпечною.
Сьогодні особливо важливо бути обізнаним щодо методів інформаційної війни та заходів для протидії їй, адже вона є загрозою для суспільства. Тренінг став можливістю для розширення професійного кола спілкування, оволодіння новими знаннями та навичками захисту від дезінформації в соціальних мережах.
Народна мудрість говорить: «Обізнаний – значить озброєний», то ж можна із впевненістю сказати, що педагоги нашої громади вже володіють чудовим арсеналом засобів протидії інформаційній війні. Дякуємо декану історичного факультету Огієнкового університету – Анатолію Глушковецькому за сприяння у проведенні тренінгу, викладачам кафедри політології та філософії за корисну інформацію, освітянській спільноті Дунаєвецької міської ТГ за активну участь та зацікавленість темою інформаційної війни. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *