Управління освіти, молоді та спорту

Війна і екологія

В рамках СІЧНЕВОЇ ПЛАТФОРМИ ОСВІТНІХ ІДЕЙ, організованої ЦПРПП, 4 січня 2024 року для учителів природничої галузі, учителів біології, екології, географії, хімії, а також учителів початкових класів, які ведуть інтегровані курси “Я досліджую світ” була можливість доєднатися до сертифікованої зустрічі «ЕКОЦИД» із науковцями К-ПНУ о 10.00. Вебінар проводився в рамках співпраці Центру ПРПП із кафедрою біології та екології. На вебінар зареєструвалось 92 педагоги Дунаєвецької ТГ та Солобковецької ТГ.
Зустріч відбулась за участі КАЗАНІШЕНОЇ НАТАЛІЇ ВІКТОРІВНИ – завідувача кафедри біології та екології КПНУ ім. Івана Огієнка, доцента кафедри біології та екології, кандидата педагогічних наук, яка познайомила учасників заходу із особливостями роботи та складом кафедри.
ТЮТЮННИК ОКСАНА СЕРГІЇВНА – старший викладач кафедри біології та екології КПНУ ім. Івана Огієнка, кандидата сільськогосподарських наук, зупинилась на темі екології та війни. Науковець відмітила, що особливо тяжкою формою екоциду є воєнний екоцид — порушення екосистем середовища проживання людини в результаті бойових дій, які мають військову і політичну ціль. Сума збитків від забруднення екології, спричинених війною в Україні, оцінюється біля 53 мільярдів євро.
Дякуємо науковцям за співпрацю, надані матеріали, які педагоги зможуть використати у своїй професійній діяльності під час підготовки та проведення уроків, а також у роботі із батьками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *