Управління освіти, молоді та спорту

Співпраця з К-ПНУ триває: науково практичний семінар «Від екології природи – до екології душі»

У співпраці кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ імені Івана Огієнка та Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» 08 червня відбулося засідання науково-практичного семінару «Від екології природи – до екології душі».
Перед учасниками виступила; Леся Галаманжук, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теоріі та методик дошкільної освіти К-ПНУ імені Івана Огієнка; Галина Давиденко, директорка Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Про значення дослідницької діяльності у формуванні особистості дошкільника розповіла Тетяна Бабюк, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ імені івана Огієнка.
Об’єднала всіх викладачів кафедри, студентів, педагогів ЗДО Дунаєвеччини командна робота, партнерська взаємодія, відкритість до інновацій, мотивація у професійному зростанні, методичні активності і спільна мета – навчати і навчатись.
Нові вектори освітнього напряму Базового компонента дошкільної освіти «Дитина в природному довкіллі» окреслила Тетяна Точинська, вихователь-методист Дунаєвецького ЗДО №3 «Берізка».
Учасники семінару розширили свої уявлення про психолого-екологічний тренінг (Ірина Завіша, вихователь-методист Дунаєвецького ЗДО №4 «Теремок»); про значення міні-музею природи (Наталія Ткачук, вихователь Дунаєвецького ЦРД «Пролісок»); працювали на уявному метеомайданчику з Тетяною Вільчанською, вихователем-методистом Дунаєвецького ЗДО №1 «Ромашка»; створювали візитівку гри разом з Оксаною Отрубчак, вихователем Дунаєвецького ЗДО №5 «Усмішка»; опановували ігроглобус (Марина Мей, Ірина Гудзяк, Дунаєвецький ЗДО №3 «Берізка»); взяли участь у арт-іграх, організованих Аллою Гальчук, Іриною Горєвою, Лесею Фурман, Мариною Кросондович (Дунаєвецький ЗДО №5 «Усмішка»).
Фідбеком зустрічі стало те, що навіть у складних умовах війни, в яких перебуває наша країна, найкраща інвестиція в освіту — це інвестиція у педагога, в покращення його професійних компетентностей, у підвищення його кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *